Добре дошли в Almart.bg | Онлайн магазин за кафе
 
(0 продукта) - 0,00 лв.

Нямате добавени продукти в количката.

 

Интересни факти за кафето

http://www.curiousaboutcuisine.com/coffee/

Така че това, което е автентичността на кафе? Нека да погледнем в историята си.

Кафе, (Coffea арабика) на Java боб започва като червеникаво Бери расте на храст или дърво, което, когато се прибира, се обелва за "боб" вътре.

Кафе на зърна, преди прибиране на реколтата
Кафе на зърна, преди прибиране на реколтата
Боб кафе е след това печено, за да изведат на маслата на боб, които определят неговите вкус (това допълнение към околната среда тя се отглежда в).

Кафе е сварено като напитка за повече от хиляда години, първоначално в арабския свят, където за първи път са установени кафенета. Първо, отглеждани и прибирани в Йемен и Етиопия и търгува почти навсякъде, където пристанища и търговци се събраха, кафе се ползва в целия свят в размер на повече от 2 милиарда чаши на ден.

В допълнение към арабския свят, кафенета станаха популярни в цяла Европа започва във Венеция през ия 1400 г., пристанище известен с търговията с подправки. Кафе къщи са атрактивни тогава, както и сега, тъй като те са места, където хората могат да се социализират и да обсъждат всичко от музика в политиката, особено в Англия и Франция, където те стават клубове или кафенета. В американските колонии, кафе беше предпочитаната напитка над чай след историческия протеста на Бостън Чай партия, когато чай бил хвърлен в пристанището от революционерите, които се противопоставят на английски данък чай.

Кафето е наистина силно търговска стока ... номер две в първите десет в списъка на стоки, от втора до масло. Дали за стимулация, когато енергията изостава или социализация, вградени в работния ден, прясно смляно кафе от боб осигурява най-богатият аромат дали е капеше, пресовани или дори се оживи.
Наскоро бях достатъчно късмет, за да получите два подаръка на кафе един от смес специален резерв в Коста Рика и още един от сина ми и съпругата му, които току-що се върна от Кона, Хавай. Богатата Коста Рика кафето намекна на земно. Подобно на вино, тероара, природната среда тя се отглежда в, изскочи сам. Той беше богат и смели. Кона, от друга страна е ясно гладка; тя имаше вкус как пасатите чувстват. Наслаждавам се пиене и двата вида. Аз съм сертифициран кафе сноб. Аз не пия със захар или пенлива или ароматизирани кафе, само на тъмно, смели варя с малко органична крем. Харесва ми кафе автентични.

еспресо
еспресо
Лично аз предпочитам моето кафе натиснат във френска преса и черно, с нула calories.Or с едно докосване на крем. Развих вкус към по-лек вариант, без захар, с течение на времето. Моят избор е да се избегнат сметана калории или сладки сиропи. Ако загубата на тегло е във вашия ум, рязане на калории и мазнини в сложни кафе напитки може да ви помогне да отслабнете и да купуват нови дрехи с икономиите. Няколко стотин калории, записани на ден е няколко паунда на месец.

При посещение на семейството в Швеция, ми хареса почивката на обед кафе, когато братовчедите ми спря колата по време на нашите пътувания, и изведоха шведските ролки, прекрасни малки порцеланови чашки и термос с кафе. Но най-добре са тези кану пътувания с баща ми или къмпинг в пустинята, когато ние ще се вари смляното кафе в саксия лагер и се добавя студена вода, за да се направи на основание потъват на дъното. Аааа, сладкия аромат на това, което сме обичани, гореща чаша кафе в мразовития утринен въздух, Cowboy кафето, дори и да е леко трудна.

Вашият Коментар